adi geeft antwoord

Veel werkgevers willen een gemengder personeelsbestand, maar hoe krijg je dat voor elkaar?  In ADI geeft Antwoord gaan we met bedrijven uit het netwerk van Amsterdam – Divers & Inclusief in op deze vraag en op alles wat daarmee samenhangt. Welke stappen ondernemen bedrijven om een diverser personeelsbestand te krijgen én te behouden? Wat zien zij als de voordelen van het hebben van divers personeel? Welke tips hebben ze voor andere ondernemers? Allemaal vragen die we de komende maanden aan de orde stellen.

VIDEO’S 

ARTIKELEN

Hotel Casa Amsterdam

Hotel Casa Amsterdam

“Diversiteit en inclusie behoren tot het DNA van onze organisatie. Betrokkenheid staat bij onze medewerkers hierbij centraal. Dit willen we zowel intern als extern graag uitdragen en overbrengen.

Ontwikkeling loopt als rode draad door Casa; in zowel de visie en missie als in de manier hoe ons personeelsbestand geworven word. Diversiteit en inclusie is belangrijk voor ons omdat iedereen een kans verdiend. Zo lang je maar wilt, kun je naar ons idee je doel bereiken. Daar dragen we graag ons steentje aan bij!”

Lees meer
Gemeente Amsterdam: Medewerkersnetwerken

Gemeente Amsterdam: Medewerkersnetwerken

Gemeente Amsterdam wil een inclusieve en diverse organisatie zijn met gelijke kansen voor alle medewerkers. Medewerkersnetwerken spelen daar een belangrijke rol bij. Ze zijn de ogen en oren van de organisatie en staan in direct contact met het gemeentelijk managementteam. Binnen de gemeente...

Lees meer
Omnia Retail

Omnia Retail

“Binnen Omnia Retail hebben we de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in het creëren van een diverse en inclusieve cultuur. We zijn erg trots op waar we vandaag staan op gebied van D&I maar zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat we nooit uitgeleerd zijn. Omnia sluit zich graag aan bij ADI om van andere bedrijven in het netwerk te leren en onze eigen best practices te delen.”

Lees meer
Terugkijken | Webinar ‘Behoud van divers personeel’

Terugkijken | Webinar ‘Behoud van divers personeel’

Mensen zien zoals ze gezien willen worden Donderdag 16 september organiseerde Amsterdam - Divers & Inclusief haar vierde webinar voor het mkb in de stad Amsterdam. Tijdens dit webinar werd ingezoomd op het feit dat medewerkers afkomstig uit minderheidsgroepen een werkgever waar geen inclusieve...

Lees meer
Tellow

Tellow

“Alles wat we bij Tellow ontwikkelen is gericht op de toekomst van zzp’ers, waarin een flexibele arbeidsmarkt centraal staat. Tegelijkertijd streven we zelf er intern ook naar een toekomstgericht bedrijf te zijn dat de diversiteit in de samenleving reflecteert. We willen een werkgever zijn waar plek is voor talent uit alle hoeken van de samenleving, waar culturele, gender en leeftijdsverschillen worden omarmd.Tellow sluit zich daarom graag aan bij ADI.”

Lees meer

Doe mee!

Ook aansluiten bij Amsterdam – Divers & Inclusief? Klik dan hier.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze (online) bijeenkomsten, publicaties en nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

 

Automatic Translation »