adi geeft antwoord

Veel werkgevers willen een gemengder personeelsbestand, maar hoe krijg je dat voor elkaar?  In ADI geeft Antwoord gaan we met bedrijven uit het netwerk van Amsterdam – Divers & Inclusief in op deze vraag en op alles wat daarmee samenhangt. Welke stappen ondernemen bedrijven om een diverser personeelsbestand te krijgen én te behouden? Wat zien zij als de voordelen van het hebben van divers personeel? Welke tips hebben ze voor andere ondernemers? Allemaal vragen die we de komende maanden aan de orde stellen.

VIDEO’S 

ARTIKELEN

Hoe maak je als bedrijf de eigen managementlagen representatiever?

Hoe maak je als bedrijf de eigen managementlagen representatiever?

In de (sub)top van het bedrijfsleven in Nederland zijn vrouwen en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond nog steeds ondervertegenwoordigd. Dat is een gemiste kans voor het bedrijfsleven, onze economie en samenleving. Om dit te veranderen zal de arbeidsmarktpositie van ondervertegenwoordigde groepen moeten verbeteren en zijn specifieke maatregelen gericht op de top nodig. Wat kan je als bedrijf doen?

Lees meer
Wat kan je doen tegen discriminatie op de werkvloer?

Wat kan je doen tegen discriminatie op de werkvloer?

Discriminatie betekent dat er onterecht verschil wordt gemaakt in de behandeling van mensen. De Nederlandse wet erkent verschillende gronden van discriminatie. Toch blijft het een lastig begrip. Mensen kunnen namelijk situaties, opmerkingen en ervaringen verschillend interpreteren en ervaren. Duidelijk is wel dat het effect van discriminatie groot kan zijn, niet alleen op degene die het treft, maar ook op de werkvloer en de bedrijfsprestaties.

Lees meer

Doe mee!

Ook aansluiten bij Amsterdam – Divers & Inclusief? Klik dan hier.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze (online) bijeenkomsten, publicaties en nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

 

Automatic Translation »