Alice Odé en Bob Schenk, projectleider & kwartiermaker van Amsterdam – Divers & Inclusief

Gemeente Amsterdam en Pakhuis de Zwijger organiseerden op woensdag 23 september 2020 een ‘livecast’ waarin het onderwerp ‘inclusieve arbeidsmarkt in Amsterdam’ de hoofdrol speelde. Tijdens de livecast waren verschillende sprekers aan het woord waaronder ook Alice Odé en Bob Schenk, projectleider & kwartiermaker van Amsterdam – Divers & Inclusief.

Dit was de tweede bijeenkomst in de serie “Samen naar een inclusieve arbeidsmarkt in Amsterdam”. Vorig jaar bundelden Amsterdamse werkgevers de krachten in een zoektocht naar inclusief werkgeverschap. Vertegenwoordigers uit de private en publieke sector, onderwijsinstellingen, deskundigen, werknemers en de gemeente gingen in Pakhuis de Zwijger met elkaar in gesprek. Maar hoe staat het er nu voor? Tijdens deze tweede bijeenkomst keken ze middels de livecast terug naar de resultaten, beleid en ontwikkelingen in het afgelopen jaar en stellen ambities voor de toekomst.

Het programma bestond uit drie panels en een presentatie van Amsterdam – Divers & Inclusief. Het eerste panel met Diana Magielsen (Directeur Unique) en Dionne Adboelhafiezkhan (Mede-oprichter IZI Solutions) ging over werving en selectie en de aankomende wetgeving die discriminatie bij sollicitaties gaat aanpakken. Het tweede panel ging over inclusief werkgeverschap. Wat betekent dit voor het mkb? Hoe kan de gemeente een voorbeeldfunctie vervullen? Deze vragen en andere werden behandeld door Peter Teesink (Gemeentesecretaris van Amsterdam), Pien Thate (Eigenaar Biolicious) en Nezahat Yildirim (Adviseur diversiteit & inclusie bij rijksoverheid en partner van Business Recruitment Services & Consultancy). Er werd een blik in toekomst geworpen in het derde panel met Wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering Gemeente Amsterdam Rutger Groot Wassink en Bestuurslid MKB-Amsterdam op Arbeidsmarkt en Onderwijs Michal van Dantzig.

De hele livecast is terug te kijken!