Communicatie

Met communicatie en taal kun je mensen in- en uitsluiten. Voor een inclusieve cultuur is inclusieve bedrijfscommunicatie en (beeld)taal essentieel. Hier geven wij je tips die je helpen om je bedrijfstaal in woord en beeld inclusiever te maken.

praktische tips & tools

Taalgids van WomenInc

De gids geeft goede voorbeelden van gender-inclusief taalgebruik.

Waarden voor een nieuwe taal van Code D&I

Handreiking gericht op inclusief taalgebruik. Kijk je liever de presentatie? Dat kan hier. 

Regenboog Taaltips van gemeente Amsterdam

Deze tips gaan specifiek over taalgebruik rondom LHBTI+ terminologie.

Onderzoekspublicatie over mogelijk gevoelige woorden in de museale sector

Samengesteld door het Nationaal Museum van Wereldculturen (Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde, Wereldmuseum).

PRAKTIJKVOORBEELDEN

VIA: pleidooi voor meer diversiteit D&I in open brief

VIA: pleidooi voor meer diversiteit D&I in open brief

De Vereniging van toonaangevende communicatiebureaus in Nederland (VEA) heeft na de dood van George Floyd met een open brief aandacht gecreëerd voor racisme, diversiteit en inclusie in de Nederlandse media- en communicatiebranche. De VEA heeft erin een actieplan gepresenteerd, waarmee zij zich aan...

Lees meer
VIA: diversiteitsguide

VIA: diversiteitsguide

De Vereniging van toonaangevende communicatiebureaus in Nederland (VEA) heeft voor haar leden een Diversiteitsguide gemaakt. Deze guide zal ledenbureaus, en bedrijven daarbuiten, informatie en contacten op de vlakken kennis, actie en advies.

Lees meer
HAMMERFEST: goed werkgeverschap

HAMMERFEST: goed werkgeverschap

‘Communicatie van iedereen voor iedereen.’ Dat is het motto van bureau Hammerfest dat content levert en campagnes maakt voor merken op sociale media. Het bureau, dat werd opgericht door Baba Touré en Guy Lokhoff, verkoopt inclusieve communicatie en wil bijdragen aan een sociaal-cultureel evenwicht in de media- en communicatie-industrie.

Lees meer
BEWEGING IN DE AMSTERDAMSE MEDIAWERELD

BEWEGING IN DE AMSTERDAMSE MEDIAWERELD

Diversiteit en inclusie hebben in de afgelopen twee weken in de Amsterdamse media- en communicatiebranche veel aandacht gekregen. Recruitmentbureau Result en de Stichting Include Now hebben zich aangesloten bij Amsterdam – Divers & Inclusief en willen bijdragen aan het initiatief met hun...

Lees meer
EXPERTS & BUREAUS

Hammerfest

Verkoopt inclusieve communicatie en wil bijdragen aan een sociaal-cultureel evenwicht in de media- en communicatie-industrie.

Include Now

Platform voor en door professionals voor een inclusieve communicatiebranche.

WomenInc

Een belangenorganisatie die emancipatie in Nederland versnelt. Ze werken aan werken aan gelijke kansen op de thema’s gezondheid, werk, media, onderwijs, geld en overheid.

Automatic Translation »