Hoe en waarom diversiteit & inclusie

Hier leggen we het belang uit van een gevarieerd personeelsbestand en een inclusieve werkcultuur. Daarnaast geven we tips hoe je concreet aan de slag kunt gaan met thema’s als diversiteit en inclusie, bijvoorbeeld door een eigen actieplan te schrijven voor je organisatie.

Samen leven, samen werken: Amsterdamse werkgevers praten in het Rijksmuseum over diversiteit en inclusie.

Op 26 augustus ontmoetten Port of Amsterdam, Athenaeum boekhandels, Arkin, Dutch Startup Association, Hema, Sociale Verzekeringsbank, Melkweg, Rijnboutt Architecten en vele andere bedrijven elkaar om ervaringen te delen over diversiteit op de werkvloer. De bijeenkomst...

Het profijt van diversiteit voor Amsterdamse ondernemers

Op woensdag 9 december organiseerde Amsterdam Divers & Inclusief (ADI) het eerste webinar van een reeks van webinars over diversiteit in het Amsterdamse midden- en kleinbedrijf. Dit webinar stond in het teken van de meerwaarde van een divers personeelsbestand. Het...

AMSTERDAMMERS MOETEN ZICH IN FOAM HERKENNEN  | ADI GEEFT ANTWOORD #1

In de eerste aflevering van ADI geeft Antwoord gaan we langs bij het Fotografie Museum Amsterdam (FOAM). We spreken Managing Director Nynke de Haan over de voordelen van een divers personeelsbestand én ze geeft een waardevolle tip aan haar collega-ondernemers. Bekijk de video!

praktische tips & tools

Brochure 'Discriminatie voorkomen en diversiteit bevorderen' van Kennisplatform Integratie & Samenleving

Tips voor mkb’ers van mkb’ers

Handreiking 'Meer diversiteit op de werkvloer en in de top' van de SER


ADI actieplan

Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en hulp bij het opstellen van een actieplan. 

Doelstellingen voor diversiteit en inclusie SMART formuleren

Deze handreiking laat zien waar de kansen en uitdagingen liggen en biedt concrete aanbevelingen en voorbeelden.

ADI Brochure

Lees over de voordelen van diversiteit en inclusie.

 

PRAKTIJKVOORBEELDEN

Amsterdam viert haar 25 jarig Pride jubileum

Amsterdam viert haar 25 jarig Pride jubileum

Zaterdag 31 juli startte in onze hoofdstad de jaarlijkse Pride. In 1996 organiseerde Amsterdam haar allereerste Pride. Deze 25ste editie moet het helaas doen zonder botenparade maar wél met een Pride Walk en kleinschalige activiteiten verspreid door de stad. Het thema van Pride is dit jaar ‘TAKE...

Lees meer
OGD-ICT over Social Return on Investment

OGD-ICT over Social Return on Investment

Veel bedrijven hebben tegenwoordig te maken met SROI (Social Return on Investment). Wat houdt SROI in en hoe kun je er concrete invulling aan geven? Amsterdam – Divers & Inclusief (ADI) sprak met OGD-ICT over hoe zij dit aangepakt hebben. OGD is een landelijke ICT-dienstverlener met 1200...

Lees meer

Deze organisaties vertellen waarom ze willen investeren in diversiteit en inclusie en waarom ze zijn aangesloten bij ADI:

Rechtbank Amsterdam

Rechtbank Amsterdam

“Meer diversiteit betekent voor ons vooral: meer​ kwaliteit. Andere levenservaringen, andere perspectieven leiden tot andere vragen en andere discussies. En dus tot een beter debat en betere beslissingen. Hoe diverser we zijn, hoe beter we ons werk doen. Daarnaast willen we graag dat de rechtbank een goede afspiegeling is van de (Amsterdamse) samenleving. We kunnen alleen een meer diverse organisatie worden en blijven als we ook zorgen voor een inclusieve werkcultuur. Als we ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt op de rechtbank Amsterdam. Dat is niet altijd makkelijk​, want we hebben allemaal (onbewuste) vooroordelen en blinde vlekken. Maar daar werken we aan.”

Lees meer
Nxus

Nxus

“Wij sluiten ons aan bij Amsterdam – Divers & Inclusief omdat we geloven in de filosofie “practice what you preach”. We willen niet alleen gelijke kansen creëren met onze wervingsoplossingen en diensten, we proberen ook actief als team een positieve bijdrage te leveren. We zullen ons blijven inzetten om samen met onze partners en klanten te streven naar een inclusieve arbeidsmarkt met een gelijk speelveld waar mensen worden geselecteerd op basis van hun kennis en kunde. Wij zullen niet stoppen tot we dit doel hebben bereikt.”

Lees meer
Refugee Talent Hub

Refugee Talent Hub

“Wij sluiten ons aan bij het netwerk van Amsterdam -Divers & Inclusief omdat het thema diversiteit en inclusie ons aan het hart gaat, en wij heilig geloven in netwerken en samenwerken. Veel van de obstakels waar vluchtelingen op stuiten in hun zoektocht naar werk, zijn ook van toepassing op andere groepen in de samenleving. Door te werken aan meer diversiteit en inclusie op de werkvloer, komt er ook ruimte voor vluchtelingen. En andersom: door met werkgevers te werken aan werk voor statushouders, en hen te adviseren hoe dat te doen, creëren wij samen een meer diverse en inclusievere werkvloer.”

Lees meer
Bam! Popauteurs

Bam! Popauteurs

“BAM! Popauteurs vertegenwoordigt alle makers van popmuziek in de breedste zin van het woord, zowel artiesten als songwriters, in alle aan popmuziek verwante stijlen. Wij zetten ons in voor de belangen van deze makers en willen dat ze gebruik kunnen maken van onze diensten. De kennisdeling die ADI biedt is voor ons van groot belang om onze leden (artiesten en songwriters) nog beter te kunnen bedienen en vertegenwoordigen.”

Lees meer
Hotel Casa Amsterdam

Hotel Casa Amsterdam

“Diversiteit en inclusie behoren tot het DNA van onze organisatie. Betrokkenheid staat bij onze medewerkers hierbij centraal. Dit willen we zowel intern als extern graag uitdragen en overbrengen.

Ontwikkeling loopt als rode draad door Casa; in zowel de visie en missie als in de manier hoe ons personeelsbestand geworven word. Diversiteit en inclusie is belangrijk voor ons omdat iedereen een kans verdiend. Zo lang je maar wilt, kun je naar ons idee je doel bereiken. Daar dragen we graag ons steentje aan bij!”

Lees meer
Omnia Retail

Omnia Retail

“Binnen Omnia Retail hebben we de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in het creëren van een diverse en inclusieve cultuur. We zijn erg trots op waar we vandaag staan op gebied van D&I maar zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat we nooit uitgeleerd zijn. Omnia sluit zich graag aan bij ADI om van andere bedrijven in het netwerk te leren en onze eigen best practices te delen.”

Lees meer
Automatic Translation »