Hoe en waarom diversiteit & inclusie

Hier leggen we het belang uit van een gevarieerd personeelsbestand en een inclusieve werkcultuur. Daarnaast geven we tips hoe je concreet aan de slag kunt gaan met thema’s als diversiteit en inclusie, bijvoorbeeld door een eigen actieplan te schrijven voor je organisatie.

Samen leven, samen werken: Amsterdamse werkgevers praten in het Rijksmuseum over diversiteit en inclusie.

Op 26 augustus ontmoetten Port of Amsterdam, Athenaeum boekhandels, Arkin, Dutch Startup Association, Hema, Sociale Verzekeringsbank, Melkweg, Rijnboutt Architecten en vele andere bedrijven elkaar om ervaringen te delen over diversiteit op de werkvloer. De bijeenkomst...

Het profijt van diversiteit voor Amsterdamse ondernemers

Op woensdag 9 december organiseerde Amsterdam Divers & Inclusief (ADI) het eerste webinar van een reeks van webinars over diversiteit in het Amsterdamse midden- en kleinbedrijf. Dit webinar stond in het teken van de meerwaarde van een divers personeelsbestand. Het...

AMSTERDAMMERS MOETEN ZICH IN FOAM HERKENNEN  | ADI GEEFT ANTWOORD #1

In de eerste aflevering van ADI geeft Antwoord gaan we langs bij het Fotografie Museum Amsterdam (FOAM). We spreken Managing Director Nynke de Haan over de voordelen van een divers personeelsbestand én ze geeft een waardevolle tip aan haar collega-ondernemers. Bekijk de video!

praktische tips & tools

Brochure 'Discriminatie voorkomen en diversiteit bevorderen' van Kennisplatform Integratie & Samenleving

Tips voor mkb’ers van mkb’ers

Handreiking 'Meer diversiteit op de werkvloer en in de top' van de SER


ADI actieplan

Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en hulp bij het opstellen van een actieplan. 

Doelstellingen voor diversiteit en inclusie SMART formuleren

Deze handreiking laat zien waar de kansen en uitdagingen liggen en biedt concrete aanbevelingen en voorbeelden.

ADI Brochure

Lees over de voordelen van diversiteit en inclusie.

 

PRAKTIJKVOORBEELDEN

Amsterdam viert haar 25 jarig Pride jubileum

Amsterdam viert haar 25 jarig Pride jubileum

Zaterdag 31 juli startte in onze hoofdstad de jaarlijkse Pride. In 1996 organiseerde Amsterdam haar allereerste Pride. Deze 25ste editie moet het helaas doen zonder botenparade maar wél met een Pride Walk en kleinschalige activiteiten verspreid door de stad. Het thema van Pride is dit jaar ‘TAKE...

Lees meer
OGD-ICT over Social Return on Investment

OGD-ICT over Social Return on Investment

Veel bedrijven hebben tegenwoordig te maken met SROI (Social Return on Investment). Wat houdt SROI in en hoe kun je er concrete invulling aan geven? Amsterdam – Divers & Inclusief (ADI) sprak met OGD-ICT over hoe zij dit aangepakt hebben. OGD is een landelijke ICT-dienstverlener met 1200...

Lees meer

Deze organisaties vertellen waarom ze willen investeren in diversiteit en inclusie en waarom ze zijn aangesloten bij ADI:

Hotel Casa Amsterdam

Hotel Casa Amsterdam

“Diversiteit en inclusie behoren tot het DNA van onze organisatie. Betrokkenheid staat bij onze medewerkers hierbij centraal. Dit willen we zowel intern als extern graag uitdragen en overbrengen.

Ontwikkeling loopt als rode draad door Casa; in zowel de visie en missie als in de manier hoe ons personeelsbestand geworven word. Diversiteit en inclusie is belangrijk voor ons omdat iedereen een kans verdiend. Zo lang je maar wilt, kun je naar ons idee je doel bereiken. Daar dragen we graag ons steentje aan bij!”

Lees meer
Omnia Retail

Omnia Retail

“Binnen Omnia Retail hebben we de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in het creëren van een diverse en inclusieve cultuur. We zijn erg trots op waar we vandaag staan op gebied van D&I maar zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat we nooit uitgeleerd zijn. Omnia sluit zich graag aan bij ADI om van andere bedrijven in het netwerk te leren en onze eigen best practices te delen.”

Lees meer
Tellow

Tellow

“Alles wat we bij Tellow ontwikkelen is gericht op de toekomst van zzp’ers, waarin een flexibele arbeidsmarkt centraal staat. Tegelijkertijd streven we zelf er intern ook naar een toekomstgericht bedrijf te zijn dat de diversiteit in de samenleving reflecteert. We willen een werkgever zijn waar plek is voor talent uit alle hoeken van de samenleving, waar culturele, gender en leeftijdsverschillen worden omarmd.Tellow sluit zich daarom graag aan bij ADI.”

Lees meer
Babbage Company

Babbage Company

Babbage Company is al meer dan 20 jaar de verbindende schakel in een hoogwaardig netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. Een organisatie voor professionals door professionals.

“Onze kernwaarden zijn: persoonlijk, betrokken en deskundig. Ons vak is mensenwerk. Wij willen dat iedereen zich bij Babbage Company veilig voelt om zichzelf te zijn. Bij Babbage Company kan en mag iedereen zichzelf zijn; samen zorgen we voor een werkklimaat waarin dit bespreekbaar is en zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt en niemand buitengesloten wordt. Babbage Company streeft naar een kandidatenbestand dat de Nederlandse maatschappij in al haar diversiteit afspiegelt. Hetzelfde geldt voor ons eigen team. Daarnaast draagt diversiteit en inclusie bij aan onder andere creativiteit en productiviteit.”

Lees meer
Studentflex

Studentflex

Studentflex is uit op duurzame verbindingen. Een uitzendbureau dat daadwerkelijk uitgaat van de kracht van de kandidaten.

“Studentflex sluit zich aan bij ADI omdat wij als arbeidsbemiddelaar direct invloed hebben op de werkvloer. We willen graag voor íeder jong talent een sparringpartner zijn. Echter merkten wij dat we voor bepaalde groepen nog moeilijk te bereiken en te benaderen waren. Om deze uitdaging goed aan te pakken, zijn wij kennis over diversiteit en inclusiviteit gaan inwinnen bij experts en zijn we een samenwerking aangegaan met ADI en JINC. Op deze manier verwachten wij ons doel te bereiken. Naast het bereiken van ieder jong talent, hopen we ook ons steentje bij te dragen aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer door het belang ervan uit te dragen richting onze opdrachtgevers die op hun beurt weer direct invloed hebben op de werkvloer.”

Lees meer
DeLaMar

DeLaMar

DeLaMar sluit zich aan bij ADI omdat ze op zoek zijn naar ervaringen en praktische oplossingen van andere bedrijven binnen Amsterdam die zich bezig houden met vraagstukken rondom diversiteit en inclusie.

In de komende jaren willen wil DeLaMar de focus leggen op het bereiken van de mensen die ze nog te weinig over de vloer krijgen. Hier ligt naast een culturele ook een commerciële gedachte aan ten grondslag: voor heel Nederland geldt dat rond 2050 ruim 30% van de inwoners een migratieachtergrond heeft. In het geval van Amsterdam zal dit boven de 50% liggen. Verandering hierin is noodzakelijk. Nieuw publiek en nieuwe makers moeten zich ook kunnen herkennen in de mix van mensen die bij DeLaMar werken.

Lees meer
Automatic Translation »