GOED WERKGEVERSCHAP 

In deze rubriek staat elke maand een nieuw bedrijf uit het netwerk van Amsterdam – Divers & Inclusief centraal.

KESBEKE: goed werkgeverschap

KESBEKE: goed werkgeverschap

Deze maand sprak ADI met Oos Kesbeke over zijn ambachtelijke familiebedrijf Kesbeke. Hij vertelt over wat een inclusieve werkvloer voor Kesbeke betekent en hoe zij invulling geven aan de slogan: “Iedereen is bij ons familie. Samen zijn we Kesbeke”.

Lees meer
Met een streepje erdoor…

Met een streepje erdoor…

Refugee* Company zet zich in voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. Doel is: werkervaring opdoen en een plek midden in de maatschappij, niet aan de rand ervan, innemen. ADI sprak met Fleur Bakker, een van de initiatiefnemers.

*Met een streepje door Refugee.

Lees meer
BIOLICIOUS: goed werkgeverschap

BIOLICIOUS: goed werkgeverschap

Pien Thate is eigenaar van Biolicious, een kleine onderneming van twee biologische speciaalzaken. Ze is ondernemer maar daarnaast ook idealist. Dat die zaken prima samengaan, legt ze uit in een gesprek met ADI. Pien inspireert collega-ondernemers na te denken over hun maatschappelijke rol en spoort hen aan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Dat heeft resultaat, want ondernemers zijn doeners en geen praters.

Lees meer
HENKEL: goed werkgeverschap

HENKEL: goed werkgeverschap

Henkel is een groot internationaal bedrijf en voert diverse merken. Het bedrijf heeft een gevarieerde portefeuille en bekleedt met drie business units – Adhesive Technologies, Laundry & Home Care en Beauty Care – leidende posities in zowel de industriële als de consumentensector. Diversiteit en inclusie (D&I) maken integraal deel uit van de bedrijfscultuur van Henkel. Een gesprek over D&I met Andrea Hermanns, Senior HR Business Partner Henkel Global Supply Chain, en warm pleitbezorger van D&I.

Lees meer
PAGEGROUP: goed werkgeverschap

PAGEGROUP: goed werkgeverschap

Je oor te luisteren leggen bij je medewerkers. Dat leidde bij PageGroup tot een beter bewustzijn over vooroordelen binnen de bedrijfsvoering en onder collega’s. Doorstroom van divers talent naar de top en een inclusief werkklimaat zijn voor het bedrijf belangrijk. Een gesprek met Ilze Lamers,...

Lees meer
HAMMERFEST: goed werkgeverschap

HAMMERFEST: goed werkgeverschap

‘Communicatie van iedereen voor iedereen.’ Dat is het motto van bureau Hammerfest dat content levert en campagnes maakt voor merken op sociale media. Het bureau, dat werd opgericht door Baba Touré en Guy Lokhoff, verkoopt inclusieve communicatie en wil bijdragen aan een sociaal-cultureel evenwicht in de media- en communicatie-industrie.

Lees meer

Doe mee!

Ook aansluiten bij Amsterdam – Divers & Inclusief? Klik dan hier.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze (online) bijeenkomsten, publicaties en nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

 

Automatic Translation »