Kijk het webinar hier terug.


Een personeelsbestand van medewerkers met verschillende achtergronden op jouw werkvloer, biedt voordelen voor je bedrijf. Het kan leiden tot het aanboren van nieuwe markten, nieuwe klantengroepen en het verbetert het imago van je onderneming. Ook stimuleert het gelijke kansen op de Amsterdamse arbeidsmarkt en dat stelt een nieuwe norm voor inclusief werkgeverschap in de stad.

Maar hoe en waar vind je als Amsterdamse ondernemer dit personeel met verschillende achtergronden? Typerend voor ondernemers is in ieder geval dat zij liever niet te lang praten over diversiteitplannen maar vooral snel aan de slag willen: ‘gewoon een kwestie van doen!’ Met dit tweede webinar van Amsterdam – Divers & Inclusief gaan wij daarom specifiek in op de vraag hoe vind ik divers personeel?

PROGRAMMA

15.45 uur
Aftrap door Shivan Shazad, beleidsmedewerker Amsterdam – Divers & Inclusief.

15:55 uur
‘Ik wil aan de slag!’ Omar Boutrhirhacht, UvA student en Amsterdammer met een migratieachtergrond, vertelt over de drempels in zijn zoektocht naar werk.

16:05 uur
‘Vraag en aanbod koppelen’ Suzan de Jong licht toe wat de gemeente Amsterdam doet om hoger opgeleide jongeren uit stadsdeel Nieuw-West te verbinden aan ondernemers in de stad en met welk resultaat.

16:15 uur
‘Dít levert het op’ Souad el Markhous directeur van haar eigen bouwbedrijf Markhous Beheer, geeft haar visie op het belang van divers personeel in de Amsterdamse bouwsector.

16.30 uur
‘Zo doen wij het’ Niels Agterberg (Everyday Heroes) en Niels van Buren (Swink) delen hoe hun samenwerking aan de hand van Power Certificaten, mensen met autisme aan het werk helpt.

16.50 uur
Tijd voor vragen en afronding.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: donderdag 18 februari
Tijd: 15.45– 17.00 uur
Plaats: Online (Microsoft Teams)
Aanmelden*: Klik hier voor het aanmeldformulier. Uiterlijk 17 februari krijg je de link toegestuurd om in te inloggen. Er kunnen maximaal 250 personen deelnemen aan dit webinar.

*Wanneer je bent ingeschreven voor dit webinar rekenen wij op jouw online deelname. Kan je er tóch niet bij zijn? Meld je dan hier af.

Download hier de uitnodiging in PDF.

WEBINARREEKS

Amsterdam – Divers & Inclusief organiseert in 2021 een reeks webinars gericht op praktische tips voor een divers en inclusief mkb bedrijf. Het webinar hoe werf ik divers is het tweede webinar in deze reeks. In webinar 3 komen inclusieve selectieprocedures aan bod en in webinar 4 het belang van een inclusieve bedrijfscultuur.

Automatic Translation »