Een op de zeven Amsterdammers heeft op de werkvloer wel eens te maken met lastige vragen, vervelende grapjes, subtiel pestgedrag en andere vormen van ongewenst gedrag. Wat is ongewenst gedrag op de werkvloer, hoe herken je het en hoe worden jij, je collega’s en je organisatie zich meer bewust van de effecten van dit gedrag?

Tijdens dit vijfde webinar van Amsterdam – Divers & Inclusief gaan we in op wat ongewenst gedrag inhoudt, hoe je het herkent en hoe je als organisatie of collega meer bewust wordt van de effecten ervan. Verschillende (ervarings)deskundigen vertellen wat de impact van dit ongewenste gedrag is geweest op hen en welke negatieve gevolgen het had voor de werksfeer en de productiviteit binnen het bedrijf. Deelnemers aan het webinar krijgen ook praktische tips over voorkomen van ongewenst gedrag, én maken kans op een gratis ‘omstanderinterventie’ training van Fairspace!

PROGRAMMA

15.30 uur
Opening en introductie op het thema door Sarah Elbadr-Boers, kwartiermaker Amsterdam – Divers & Inclusief (ADI) en beleidsmedewerker bij SER Diversiteit in Bedrijf.

15.45 uur
‘Herken, erken’ – HvA-studente Gamze Yüce vertelt over haar ervaringen met microagressie en over de training die ze met medestudenten ontwikkelde om docenten en medewerkers te helpen om ongewenst gedrag te herkennen.

16.00 uur 
‘Omgaan met discriminatie en microagressies op de werkvloer’, een interactieve training door Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA); praktische handvatten die werknemers en werkgevers kunnen gebruiken wanneer er sprake is van ongewenst gedrag.

16.20 uur
Praktijkvoorbeeld van Ahssen Haroon, strategie-adviseur bij het Amsterdam UMC, over hoe het UMC ongewenst gedrag onder de aandacht probeert te brengen en de (virtuele) hulpmiddelen die het daarbij inzet.

16.35 uur
Pitch van Laura Adèr, oprichter van Fairspace en winnaar van de MensenrechtenMens-prijs 2019, over de door haar ontwikkelde ‘omstanderinterventietraining’. Deelnemers aan het webinar maken kans op een gratis training van Fairspace!

16.40 uur
Plenaire afronding door Sarah Elbadr-Boers.

16.45 uur    
Einde.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: donderdag 9 december 2021
Tijd: 15.30 – 16.45 uur
Plaats: Online (Microsoft Teams)
Aanmelden: meld je aan via deze linkJe ontvangt een registratiebevestiging met daarin de link om deel te nemen.

Voel je vrij om deze pagina te delen met anderen voor wie het thema interessant is!

*Wanneer je je inschrijft voor dit webinar rekenen wij op jouw online-deelname. Kan je er uiteindelijk tóch niet bij zijn? Meld je dan af.

WEBINARREEKS

Amsterdam – Divers & Inclusief organiseert in 2021 een reeks webinars met praktische tips voor een divers en inclusief mkb. Dit is het vijfde webinar in deze reeks. Lees hier meer over de vorige webinars.

Back To Top