PR & Communicatiebureau Glasnost heeft op 27 augustus 2020 als 224de bedrijf het Charter Diversiteit ondertekend en sluit zich daarbij ook aan bij het netwerk van ADI. ‘Glasnost’ betekent in het Russisch ‘transparantie’. Iedereen kent de politiek van Michail Gorbatsjov, het laatste staatshoofd van de Sovjet-Unie, van ‘glasnost en perestrojka’ (transparantie en hervorming). Het kleinbedrijf uit Amsterdam gelooft ook in de kracht van openheid en veranderingen in de medialandschap. Zeven jaar geleden is het bedrijf uit Oud-Zuid opgericht. Nu wil Glasnost zich committeren aan diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Glasnost wil zich richten op een grotere instroom van talent met een niet-westerse migratieachtergrond. Het bedrijf gelooft in de positieve effecten voor het sociale klimaat, maar ook de zakelijke belangen. Verder zal de bedrijfscultuur nog inclusiever worden. Een eerste stap was hier het gezamenlijke ondertekenen van het Charter Diversiteit met alle collega’s.

Het hele team van Glasnost onderschrijft het Charter

“Bij Glasnost geloven we dat we de mensheid kunnen verbinden met de kracht van openheid. Het hebben van een open mind is hierbij essentieel en is bij Glasnost de belangrijkste kernwaarde. Als bedrijf en als “vak” zijn we nog geen afspiegeling van de maatschappij, ook al werken we daar al drie jaar actief aan. In samenwerking met Amsterdam – Divers & Inclusief kijken we nu hoe we het vak en het werken bij Glasnost aantrekkelijker kunnen maken voor Nederlanders met een niet-Westerse migratieachtergrond. Dit wordt als kernproces in de organisatie geborgd, wat betekent dat er structureel aandacht voor is om te groeien in diversiteit en actief bij te dragen aan verandering. Daarnaast willen we door ons werk, commerciële communicatie, kijken hoe we onze klanten en onszelf kunnen blijven uitdagen om stereotypen op sekse, seksuele voorkeur en afkomst positief kunnen beïnvloeden. Wat ons betreft zijn beiden nodig om echt verandering te veroorzaken.”

Wouter Glaser, oprichter en Managing director

Back To Top