Hoe schenk je als bedrijf of organisatie aandacht aan Pride Month? Medewerkers van Lepaya vertellen ADI over hun aanpak en hoe zij dit jaar intern aan deze maand aandacht hebben gegeven.

“Lepaya vierde dit jaar de Pride Month met een aantal activiteiten, waar ‘Allyship and Education (bondgenootschap en educatie)’ het gemeenschappelijke thema was.

Allereerst voerden we met sprekers uit de LHBTI+-gemeenschap een discussie over hoe het is om deel uit te maken van die gemeenschap. Het werd een bijzondere ervaring, want er werd eerlijk en respectvol met elkaar van gedachten gewisseld. Er kwamen ook zaken aan de orde waarvan mensen buiten de gemeenschap niet op de hoogte waren. Het onderwerp raakte dus iedereen en we hebben de tijd genomen om dieper op het onderwerp in te gaan, iets waar we in de hectiek van normale werkdagen geen tijd voor vrijmaken.

We wilden onze medewerkers meer mogelijkheden geven om mee te doen aan en te leren over Pride Month. Dus vroegen we onze diversiteitscommissie: “Hoe kunnen we educatie over Pride leuk én boeiend maken?” Zo ontstond het idee om een lees-en-kijklijst te maken: een lijst met films en boeken over het thema LHBTI+, die tijdens Pride, zowel in- als extern is gedeeld. Een aantal collega’s met veel kennis van het onderwerp hadden die lijst samengesteld. Veel collega’s werkten nog thuis  en de lijst met aanbevelingen werd met open armen ontvangen. Natuurlijk konden collega’s met elkaar, op hun eigen moment, de inhoud van de boeken en films met elkaar bespreken.

De Pride kijk-en-leeslijst is beschikbaar via de Instagram pagina van Lepaya.

Ten slotte wilden we, zoals het hoort, Pride Month ook op een leuke manier vieren. We hebben daarom een Virtual Drag Queen Bingo georganiseerd met Charlie Hides, de ster van RuPaul’s Drag Race. Dit was dé perfecte manier om Pride af te sluiten. Ondanks dat deze activiteit online was, hebben we ontzettend veel gedanst en gelachen, dus het was ook nog eens goed voor de teambuilding!”

Back To Top