Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds van werkgevers- en werknemersorganisaties voor de technische installatiebranche, motiveert alle vakmensen om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen. Het fonds wil gericht jongeren aantrekken voor technische beroepsopleiding en zet hier in op het combineren met sport.

Aan de hand van aikido-oefeningen (Japanse vechtkunst) experimenteren leerlingen in deze workshops met timing, afstand en balans. Zo ervaren zij hoe kennis over het menselijk lichaam in combinatie met techniek nodig is, als je bijvoorbeeld een robot wil programmeren. Wij Techniek geeft zowel scholen als technische installatiebedrijven graag de gelegenheid om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Met de workshops ‘Aikido en Techniek’ brengen zij scholen en bedrijven met in elkaar in contact om samen jongeren op een speelse manier kennis te laten maken met techniek.

Voor scholen en bedrijven is deze workshop gratis hieronder te reserveren als er een samenwerking is met een installatiebedrijf in de regio. Kijk op www.technieknederland.nl of www.nvkl.nl om vakmensen in de buurt te zoeken.

Bij interesse neem contact op met Wij Techniek, regio Noord-Holland.

Lees ook: ‘WIJ TECHNIEK: investeren in ervaring en vakmanschap van ouderen’

Back To Top