“Wij sluiten aan bij het ADI-netwerk omdat we actief werken aan een diverse en inclusieve samenstelling van ons personeelsbestand. ADI en het netwerk kan ons met hun ervaring(en) ondersteunen bij het binnenhalen en binnenhouden van mensen die nu in onze organisatie nog ondervertegenwoordigd zijn.”

Het Muiderslot is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland: een vierkant kasteel met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Al zeven eeuwen staat het kasteel in Muiden, aan de rivier de Vecht en aan het IJmeer, de vroegere Zuiderzee. Met prachtige historische tuinen, vestingwallen en een sfeervol Slotplein. Het kasteel uit 1285 kent een lange en roerige geschiedenis. Dwaal rond door de zalen, ontdek op welke manier de vijand werd tegengewerkt en hoe het leven was op een kasteel. Het Waterschild paviljoen vertelt de geschiedenis van het Muiderslot en de strijd tegen, maar vooral met het water. Meer dan alleen een kasteel.

Behalve de verschillende routes in het kasteel en de tuinen die je kunt afleggen met een (gratis) audiotour, zijn er wekelijks allerlei extra evenementen en workshops, leuk voor jong en oud. Ontdek de kunstcollectie, het groene erfgoed en activiteiten zoals yoga, dineren met een verhaal of kamperen bij het kasteel.

Back To Top